Tahmini Okuma Süresi:2 Dakika 2532 0 Yorum Admin
Su Arıtma Cihazı Tankı Nedir? Ne İşe Yarar? Tank Çeşitleri Nelerdir?
Su arıtma cihazınızın tankı, tüm tehlikeli maddelerden, tozdan, ışıktan, bakteriden arındırılmış temiz bir ortamda suyunuzu muhafaza eden depodur. Bu özelliklerinden dolayı asla pas tutması, suda yosun oluşturması ya da bakteri üretmesi kesinlikle mümkün değildir. Tankın işlevi şu şekilde meydana gelir:
· Tankın içerisinde bulunan hava balonu membrandan gelen temiz su ile dolarak aşağıya doğru basınç uygulayarak itilir ve su bekletilecek konuma gelir. Daha sonra musluk açıldığı zaman, tankın içindeki basınç hava balonunu sıkıştırarak suyun musluğa gitmesini sağlar. Depodaki su direkt musluğa gitmez. Su son kez bir aşamadan geçer. Post karbon ya da tatlandırıcı filtre olarak bilinen filtrelerden süzülerek içilebilir hale gelerek musluğa akar. Tat konusunda değişime uğrama evresi bu kısımda olur ve suyun içinde eksik mineraller tamamlanır.
Su tankı hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler:
· Tankınızda ki birikmiş suyu uzun süre ( 20 günden fazla) kullanmadıysanız, suyunuzu boşaltın ve tekrar dolduktan sonra kullanın.
· Su arıtma cihazınızın tank basıncı 4 ya da 5 bar olmalıdır. Bu bar derecesi 4-5 barın altına düşerse tankınız yeterince suyu basamadığından musluktaki su akım hızı azalacaktır.
· Su tankınızın içerisinde bulunan filtreleri düzenli aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi durumda filtre tıkanıklığı yaşayabilirsiniz.
Su Tankı Çeşitleri kullanım yerlerine ve litrelerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin: Ev Tipi Su Arıtma Cihazı Tankı, İş Yeri Tipi Su Arıtma Cihazı Tankı, Endüstriyel Tip Su Arıtma Cihazı Tankı; 8 Litre, 12 Litre, 15 Litre, 40 Litre gibi.
Tavsiye Yazı:
Tavsiye Yazı: Su Arıtma Cihazı Arızaları Nelerdir? Arıza Çözümleri
Tavsiye Yazı: Sert Su Nedir ve Zararları Nelerdir, Özellikleri Neler?
Tavsiye Yazı: Su Arıtma Cihazı Faydaları ve Zararları
Tavsiye Yazı: Membran Filtre Nedir? Ne işe yarar? Özellikleri
Tavsiye Yazı: TDS Nedir? Nasıl Ölçülür? Kaç Olmalıdır?
Bu yazıya puan vermek istermisiniz ?
5 Oy Kullanıldı: Yazı Puanı 5